Anonymous revendica 'cel mai mare' atac cibernetic al sau de pana acum

Data publicarii: 23-01-2012 | IT&C

Piratii informatici ai grupului Anonymous au afirmat vineri ca blocarea timp de mai multe ore a unor site-uri americane, printre care si cele ale FBI-ului si Ministerului de Justitie, ca represalii pentru inchiderea site-ului Megaupload.com, a fost 'cel mai mare' atac cibernetic al lor de pana acum, relateaza AFP.

Colectivul de pirati, care se prezinta a fi un aparator al libertatii pe internet, a anuntat joi lansarea unui atac cibernetic impotriva site-urilor FBI-ului, Ministerului de Justitie american si asociatiei profesionale de discuri RIAA, care au fost inaccesibile joi dupa-amiaza si o parte din seara. Un alt site atacat, cel al casei de discuri Universal Music, a fost blocat vineri dimineata. 

Piratii informatici au declarat ca aceasta operatiune a fost 'cel mai mare atac' al lor pana in prezent, precizand pe unul dintre conturile lor de Twitter ca la operatiune au participat mai mult de 5.600 de persoane. 

Justitia americana a dispus joi inchiderea site-ului Megaupload.com, platforma emblematica si controversata pentru descarcari directe pe internet, acuzata de incalcarea drepturilor de autor. Decizia vine in contextul unei dezbateri in Statele Unite privind doua proiecte de lege impotriva pirateriei online. In semn de protest impotriva acestora, Wikipedia si-a inchis miercuri paginile in limba engleza, iar Google si-a mascat logo-ul. 

'Raidul impotriva Megaupload dovedeste ca fortele de ordine nu au nevoie de legi pentru a ataca internetul', a afirmat Anonymous. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: